Program Rørosmartnan

Rørosmartnan
22 til
24. februar 2019

 

Bussen starter fra Steinkjer stasjon kl. 07:00 med påstigning underveis. Første stopp blir Støren hvor det blir 30 minutters pause før fortsetter videre til Røros.

Ved ankomst Røros kl. 12:00 ønsker Vauldalen Fjellhotell velkommen til lunsj i Vauldalslavvoen på Røros. Med riktig martnasstemning serveres lunsjen i Lavvoen med underholdning og martnasliv.

Etter lunsjen blir det mulighet til å gå på egen hånd å besøke alle martnasbodene og utstillerne i sentrum.

Kl. 17:00 samles vi i bussen og kjører østover til Vauldalen Fjellhotell for innsjekking og middag i hotellets spisesal serveres kl. 19:30.
Etter middagen er det mulighet til trivelig samvær og en svingom til levende musikk i peisestua.

Lørdag 23. februar
Etter frokosten tar vi en svipptur til vår nærmeste nabo i øst, Sverige. I Funäsdalen kan de som ønsker det besøke systembolaget. På returen tar vi en kort kaffestopp i Vauldalen Fjellhotell før vi igjen tar turen til Rørosmartnan, nå sammen med lokal guide. På Røros besøker vi Martnadshallen i Verket og får tid til å rusle litt rundt på egenhånd både i Martnashallen og sentrum.

Til kvelds dropper vi finstasen, da vi kl. 19:00 blir hentet av hestekjører som

kjører oss med hest og slede til Volldalskoja. Volldalskoja er et bygg i tømmer og stein, tuftet på gamle byggetradisjoner, og her blir det en helt spesiell stemning rundt bålet. Med felespill og visesang serveres et utsøkt måltid fra fjellets eget spiskammer.

Etter måltidet, serveres kaffe fra svartkjelen, før hestene tar oss med tilbake til hotellet. Der fortsetter kvelden nede i peisestua med bar og dans til orkester.

Søndag 24. februar
Etter en god frokost er det klart for hjemreise.

«Rørosmartnan kombinerer folkeliv, handel, kultur og tradisjoner på en måte som du ikke kan oppleve noe annet sted.  Verdenskulturminnet Røros Bergstad danner en unik ramme for folkefesten. Dette er først og fremst en handelsmartna, med ca. 250 utstillere i gata og på varemessa. Men martnan bugner også over av kulturelle innslag hele uka og hele døgnet: Konserter, dans, spontane innslag i gata, revy, god mat og drikke, høy stemning på serveringsstedene, liv i bakgårdene, historieformidling, tivoli og kjøring med hest og slede.

Her på Vauldalen har vi et sterkt personlig engasjement og ønske om å gi våre gjester en ekstra opplevelse som gir balsam for kropp og sjel.

Velkommen!»

Pris for turen, kr 4200,- pr person med del i dobbelrom.
Tillegg for enkeltrom kr 245,-

Prisen inkluderer:
Busstransport m/kaffeservering, 1 døgn med helpensjon og ett døgn med halvpensjon. Guide fra hotellet til Røros og inngang i Martnashallen. Transport med hest/slede til Volldalskoja. Dans til levende lokal musikk begge kveldene og trubadur i Volldalskoja.

For mer info og bestilling: TRYKK HER